Skyhills blogg
2024-08-16

Skyhills bakgrund och framtid går hand i hand

Markus Forsström
Markus Forsström
VD
Skyhills bakgrund och framtid går hand i hand

För ungefär 26 år sedan skissade Magnus Jansson upp fem förslag på logotyp för företaget som hans svärfar Ove var i färd med att starta upp.
Ove drömde om att starta ett byggkonsultföretag där arkitekter och byggprojektledare arbetade tätt ihop och drog nytta av varandras kunskaper för att skapa bästa möjliga förutsättningar att leverera högsta möjliga värde till företagets kunder. Han ville ha arkitekter med gediget intresse för byggteknik, byggregler och ekonomi samt byggprojektledare med förståelse och respekt för vacker och hållbar arkitektur.
Idén sammanfattades med mantrat: "Vi är bättre arkitekter för att vi är projektledare och vi är bättre projektledare för att vi är arkitekter".

Året var 1998 och MYCKET har hänt sedan dess!
Vi har bytt kontor, Ove har gått i pension, medarbetare har börjat, medarbetare har slutat, vi har färdigställt projekt, kriser har kommit, kriser har gått, konjunkturen har gått upp, konjunkturen har gått ner, vi har åkt på resor, vi har skrattat, vi har bråkat, vi har vuxit, vi har krympt och vi har vuxit igen.
En sak som inte har ändrats under alla dessa år är att vi fortsätter att arbeta med samma övertygelse och efter samma idé. Vi är fortfarande övertygade om att vi är bättre arkitekter för att vi är projektledare, och att vi är bättre projektledare för att vi är arkitekter.

En klok vän påminde mig nyligen om vikten av att komma ihåg sin historia för att vara redo för sin framtid.
Efter en hel del letande i diverse lådor och källare hittade vi till slut Magnus gamla skiss som nu har satts upp på kontorets "Wall Of Fame" där den hör hemma. Skissen är en hyllning till åren som gått och även till åren som ska komma.

Skyhill Projektledning & Arkitektur går snart in på sitt 26 år och jag är verkligen tacksam för alla de medarbetare, kunder och samarbetspartners som varit med på resan.

Nu kör vi 26 år till!

Hälsningar

Markus Forsström
VD

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg