Skyhills blogg
2024-09-25

Att lämna bekvämlighetszonen och ta sig an nya utmaningar

Dennis Yaro
Dennis Yaro
Projektör, Konstruktör, Projektledare, Kontrollansvarig Kategori N & Certifierad Tillgänglighetssakkunnig
Att lämna bekvämlighetszonen och ta sig an nya utmaningar

Att lämna bekvämlighetszonen och ta sig an nya utmaningar i yrkeslivet kan kännas både spännande och skrämmande. Med 10 års erfarenhet som byggkonsult har jag genom tiden lyckats bygga upp en kompetens och trygghet i det arbete som jag utför. Här på Skyhill får jag möjligheten att fördjupa mig och ägna ännu mer tid i rollen som tillgänglighetssakkunnig än jag gjort tidigare och samtidigt komma in som en ny kollega på en helt ny arbetsplats. Det innebär att jag nu lämnar min bekvämlighetszon på min tidigare arbetsplats för att ta mig an nya utmaningar här på Skyhill. Här är några personliga tankar kring den resan och varför det kan vara en av de bästa sakerna jag gör för min utveckling.

Varför lämna bekvämlighetszonen?
Efter att ha jobbat i samma yrkesroll under en längre tid känns det tryggt och säkert i de arbetsuppgifter jag tar mig an. Denna trygghet kan också bli min begränsning. Utan nya utmaningar och erfarenheter stannar min personliga utveckling upp. När jag nu tar steget in på en ny arbetsplats öppnar jag förhoppningsvis upp för att lära mig nya saker och få nya perspektiv som inte bara kommer att gynna min karriär, utan också min självkänsla, självförtroende och företaget.

Nya utmaningar
Genom att lämna min trygga tillvaro och fördjupa mig i andra områden kommer jag oundvikligen att möta utmaningar. Det är en del av processen. Det viktiga för mig är att se dessa utmaningar som lärdomar. Jag kommer bygga upp en erfarenhet och blir en mer mångsidig och kunnig konsult.

Mentorskap
Att ha en stark stödfunktion är för mig en självklarhet för att kunna komma in i nya roller och utvecklas. Det kan jag utan tvekan säga finns här på Skyhill. Kompetensen hos varje individ här ger mig möjligheten att utvecklas och bli bättre. På samma sätt hoppas jag att den kompetensen jag har kommer att hjälpa mina kollegor att utvecklas.


Hälsningar,

Dennis Yaro
Projektör, Konstruktör, Projektledare,
Kontrollansvarig Kategori N & Certifierad Tillgänglighetssakkunnig

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg