Skyhills blogg
2024-09-05

Matvärlden - snart klart!

Mikael Liberson
Mikael Liberson
Projektledare & Byggledare
Matvärlden - snart klart!

I går eftermiddag, onsdag 2024-09-04, erhöll vi godkänd entreprenad efter slutförd slutbesiktning i projektet. Interimistiskt slutbesked erhölls i förra veckan och anläggningen är nu överlämnad till beställaren och hyresgästen, Matvärlden, har tagit över anläggningen för sina återstående arbeten vilka omfattar bland annat butiksinredning, installation livsmedelskylanläggning, installation storköks- och bageriutrustning, kontorsinredning samt diverse hyresgästanpassningar som kommer att fortlöpa fram till dess att butiken öppnar i mitten av november.

Jag har fått förtroendet av Matvärlden att projekt- och byggleda delar av dessa arbeten parallellt med mitt pågående uppdrag att byggleda projektet åt fastighetsägaren Ingka Centres.

Den 1 juni 2023 satte vi spaden i backen och påbörjade arbetet med att flytta ut de laddstationer för elbilar som fanns inne i garaget till parkeringen utanför garaget för att sedan etablera byggarbetsplatsen den 8 juni och starta upp markarbeten inne i garaget som sedan pågick över sommaren.

Mellan då och nu har projektet fortlöpt i en samverkansentreprenad med många turer fram och tillbaka i dialog med fastighetsägaren och hyresgästen. Vägen har varit krokig med många ändringar och tillägg som har hanterats och manövrerats smidigt med hjälp av CM Teamet på plats, projektorganisationen från Ingka och hyresgästen, där nu alla är nöjda med resultatet. Vi har lyckats hålla tidplan, budget, arbetsmiljö och humöret helt enligt plan.

I dag går jag in i en färdig lokal som skall inredas och utrustas för att i november tillhandahålla Kungens Kurva med omnejd ett gediget utbud av ”All världens mat” i en toppmodern och hållbar butik som kommer att utgöra flaggskeppet i Matvärldens butikskedja.

Det återstår en del arbeten för att finslipa anläggningen och ge stockholmarna en matupplevelse utöver det vanliga. Välkomna till Matvärlden i november!

https://www.kungenskurvashopping.se/sv/aktuellt/matvaerlden/

Ha en fantastisk helg! 


Mikael Liberson
Projekt & byggledare

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg